Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

BAZÁLNÍ LÁSKA - LÁSKA PRO KAŽDÉHO

23.06.2015 00:31
Při sdílení " Dlouhého objetí pro mír a lásku" jsem vycítil, že spousta lidí vnímá objetí s erotickým podtextem nebo jako výsadu pouze pro nejbližší, a proto si nedovolí se obejmout s cizí osobou. A opačně se sami jdou obejmout pouze pokud cítí právě tu mužsko-ženskou přitažlivost. Chtěl bych zdůraznit, že můj záměr je podpořit vnímání blízkosti a sounáležitosti lidí jako JEDNÉ VELIKÉ RODINY. Takovéto objímání vychází především z "BAZÁLNÍ LÁSKY". Rád bych chtěl toto vnímání nějak umožnit i jiným lidem, kteří mají objímání takto zúžené, a proto cítím potřebu to více objasnit:
BAZÁLNÍ LÁSKA je oproštěná od lásky erotické a je podle mne esencí všech možných druhů lásek - jakési jádro, které mají všechny lásky společné ...Nejblíže k tomuto pojmu se možná blíží lásky označované jako všeobjímající, bezpodmínečná, láska k bližnímu, bratrská a sesterská....) Kdybych ji měl ještě nějak blíž popsat, tak jde o citlivý , empatický a nenásilný přístup respektující individualitu a momentální rozpoložení naproti stojící osoby se záměrem pochopit jeho rozpoložení a potřebu a dát mu péči , o kterou si řekne svým vyzařováním, řečí těla a nakonec i verbálně ....
Osobní zájem je potlačen a omezen pouze na takové formy sdílení, které jsou přijatelné pro obě strany. Je projevem úcty a hlubokého pocitu sounáležitosti.