Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

JESTLI MNE MILUJEŠ, DOKAŽ TO

30.03.2021 14:51

Často vidím podobné provolání zde na FACEBOOKU a musím se ptát ...
Láska je předmětem nějakého sporu?
Láska je někde uzákoněna, jak má vypadat a co má splňovat podle nějakého zákoníku?
Partneři jsou si navzájem "žalobci a soudci" ve vztahu a musí svou lásku doložit důkazy?
Podle mne láska buď je a nebo není a pokud je, tak se projevuje spontánně svojí podobou a takovým způsobem, který je v souladu s představou o lásce toho, který lásku dává.
Přirozeně je motivována štěstím obdarovaného, a tak se DÁVAJÍCÍ snaží mu dělat radost, ale podle svého jedinečného nastavení a přesvědčení.
Pokud se musí láska "dokazovat" plněním vyslovených ale i nevyslovených očekávání a případně vyloženého požadavku obdarovaného, tak to není láska dávána jako dar, ale je to vyplnění přání a to často na základě určité formy citového vydírání a nebo jako "zástěrka" partnerského  "výměnného obchodu" .. 
To, co vyvolává problémy, není podle mne nedostatek lásky, ale  střet osobních vlastností partnerů jako jsou ....vůle, závislosti, pohodlnost, zlozvyky, neférové jednání a hlavně ROZDÍLNÉ VZORCE CHOVÁNÍ A PŘEDSTAVY O LÁSCE SAMOTNÉ ALE I OSOBNOSTNÍ POVAHOVÉ VLASTNOSTI. 
Na NĚKTERÝCH rozdílech můžou oba partneři zapracovat, ale automaticky nezmizí tím, že se člověk zamiluje. ČASTO JEJICH ZMĚNA NENÍ SNADNOU ZÁLEŽITOSTÍ a trvá hodně dlouho. Někdy ani není změna možná, protože naráží na základní vlastnosti obou partnerů a pokud je v nich veliký rozpor, tak jsou partneři nekompatibilní a je skoro nemožné se navzájem sladit a je lepší se rozejít.