Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

Partnerský populismus - Jak si přitáhnout toho pravého?....

24.05.2015 21:59

Jak si přitáhnout a získat toho pravého? ....Proč chceme být ve svých projevech podlízaví? ... Proč se chceme zalíbit, když jsme vlastně někým jiným?.... Možná se nám podaří na chvíli oklamat osobu našeho zájmu a získat jí na svou stranu, ale má to cenu?... Vždyť toužíme asi po někom, kdo s námi vydrží delší dobu (o krátkodobé jednostranné známosti s bolestivým koncem tu nehovořím). Kdo je s námi co nejvíce kompatibilní,  toho se nám podaří přitáhnout pouze tehdy , pokud budeme vyzařovat autentické nitro naší duše .... A proto buďme autentičtí a otevření a nebudeme ztrácet čas svůj ani té druhé osoby.. A to se nám nejlépe bude dařit, když co nejlépe poznáme sami sebe a , přijmeme se a budeme se mít rádi takoví jací jsme ....

Ano v určitém stupni zrání osobnosti můžeme být i sami se sebou nespokojeni a vlastně se nemít rádi a nejsme schopni vyzařovat naši autentickou duši a snažíme se schovat naše domnělé nedostatky. Na druhou stranu asi i platí, že každý partner, kterého si přitáhneme (a třeba i ne zcela autentickým vyzařováním) je vlastně vhodný, protože se pro nás stává učitelem a než se rozejdeme, tak nám předává lekci, ketrá dost často bolí ale je i pro nás užitečná, léčivá a pomáhá nám zpracovat "zauzlení" naší osobnosti a i nám pomáhá se lépe poznat.

Musím se přiznat, že jsem si uvědomil, že  se mi taky stalo, že jsem dříve nevyzařoval a nesděloval to, čím jsem v tu chvíli byl a to z důvodu syndromu "hodného chlapečka" a nechuti se dostat do konfliktu a tak jsem si přitáhl silné učitelky, aby mne naučili vlastnímu sebepřijetí, sebelásce a vlastní síle ...:-)